Start video

Da Lightspeed sikkerhetsspesialist Rick Salter ble varslets for potensielle på-nettstedet vold og nettmobbing, satte han i gang. Vi fikk muligheten til å lære mer om Ricks historie og hans rolle som sikkerhetsspesialist. 

Hei, Rick. Takk for at du tok deg tid til å møte oss. Introduser deg selv, fortell oss om din bakgrunn og hva dine hobbyer er.

Hei! Jeg er Rick Salter og jeg bor for tiden i Basildon, som er en by i Essex som ligger i Storbritannia. Før du ble med i Lightspeed Systemer Jeg jobbet som leder av et dokumentsikkerhetsselskap. Jeg har mye erfaring med å håndtere sensitive informasjon og beskytte personopplysninger og forretningsdata klienter. Mine hobbyer inkluderer å skrive, ser på films, TV-programmer og spille videospill med sønnen min. 

Kan du beskrive med dine egne ord hvordan Lightspeed Alert™ jobber for å redde liv?

Lightspeed -varsel er et 24/7/365 verktøy som overvåker en elevs aktivitet uavhengig av hvilket medieformat de bruker. Lightspeed Alert har en algoritme som fanger opp forskjellige søkeord og fraser som er i databasen vår og sender et varsel til det menneskelige vurderingsteamet og skolens sikkerhetspersonell. Vi gjennomgår deretter varselet for å fastslå alvorlighetsgraden av saken ved å foreta en trusselvurdering. 

I vår vurdering undersøker vi søkehistorikken og ser etter eventuelle røde flagg eller angående informasjon eller atferd. Vi vil da bestemme konteksten, alvorlighetsgraden og gripe inn der det er nødvendig for å beskytte elevene. 

Personlig mener jeg at hver skole i verden bør ha [Lightspeed] Alert. Det er virkelig et gunstig produkt for studentsikkerhet og reduserer selvskading, selvmord, nettmobbing og voldelig atferd. 

Personlig mener jeg at hver skole i verden bør ha [Lightspeed] Alert. Det er virkelig et gunstig produkt for studentsikkerhet og reduserer selvskading, selvmord, nettmobbing og voldelig atferd.

Rick Salter, Lightspeed sikkerhetsspesialist

Hvis du måtte beskrive verdien og fordelene med Lightspeed for skoleledelse, hva ville du si?

Fordelene ved et akademi å ha Lightspeed Varsling er uovertruffen. Nivået på omsorg at går inn i overvåkning en varsel er bemerkelsesverdig fordi hver sikkerhetsspesialist går gjennom kontinuerlig opplæring og har en lidenskap for å holde elevene trygge. Sikkerhetsspesialist-teamet maximises dekningen av studenter vi beskytter fordi hver og en av våre sikkerhetsspesialister er opplært til å håndtere sanntidsvarsler og oppfylle våre løfter. We ta av trykket skole sikkerhetspersonell som kanskje ikke er like erfarne eller ha tid til å overvåke hvert varsel som blir flagget.  

Har det vært noen tilfeller der du kan huske å ha blitt sjokkert eller overrasket på grunn av et varsel som kom igjennom?

Ja, det har vært to som virkelig sjokkerte meg. Begge varslene kom gjennom min første uke som sikkerhetsspesialist. Den første var for nettmobbing. Det var en jente som lagde en detaljert presentasjon av lysbildefremvisning og forklarte klassekameratene sine hvorfor en bestemt elev ikke burde være i klassen hennes eller til og med i live. Hun skrev ting som «han er skummel», «han er et kjæledyr til en lærer»», «måten han vrikker på blyanten får meg til å ville drepe ham». Jeg ble mildt sagt sjokkert. Jeg fikk disse varslene i sanntid mens hun skrev dem. Jeg informerte skolen med en gang, og heldigvis ble presentasjonen aldri sett av de andre elevene. 

Det andre sjokkerende varselet var for en 11-åring som googlet hvordan man lager en bombe. Da jeg undersøkte varselet, fant jeg ut at han snakket i et chatterom og sa ting som "Jeg hater skolen min", og "Jeg kommer til å sprenge den". Jeg visste at jeg måtte gripe inn raskt. Jeg informerte skolens sikkerhetspersonell, som deretter snakket med kriseteamet og foreldrene hans, og heldigvis fikk han den hjelpen han trengte. Dette overrasket meg virkelig på grunn av alderen hans - han var bare fire år eldre enn sønnen min. 

Hva er de vanligste varslingstypene du ser komme gjennom, og er det noen trender i varsler du ser akkurat nå?

Dessverre er de vanligste varslingstypene vi ser akkurat nå selvskading og selvmord. De fleste av disse varslene kommer fra elever som er 12-16 år. Nylig selv om, vi har sett disse varslene kommer fra til og med unge studenter - år ett og toJeghar du alltid kneier det selvskading og selvmord var en global utgave, men Jeg ble overrasket over det faktiske antallet av daglige varsler blir flagget. Det er avgjørende at skolene gir mental helse ressurser og rådgivning for å hjelpe disse elevene i nød. Lightspeed Alert hjelper skoler med å identifisere elevene som trenger hjelp. 

Hva liker du best ved å jobbe på Lightspeed og være sikkerhetsspesialist?

Det jeg liker best med å jobbe på Lightspeed er dynamikken i rollen min. Hver dag er forskjellig, og jeg kan bruke treningen jeg har hatt for hvert unikt tilfelle. Jeg vet at jeg gjør en forskjell ved å bidra til å redde elevenes liv. 

Videre lesning